Beverexcursies

Excursies met educatieve film:

Indien gewenst kunnen er aansluitend bij beverexcursies ook korte films getoond worden, zoals vb. een beverfilm na een beverexcursie. Ik beschik over een professionele beamer met projectiescherm, en meerdere films en PowerPoint, zodat indien gewenst in jullie vakantiehuis, of in een lokale horecazaak er een film kan geprojecteerd worden. Hier worden geen supplementen voor aangerekend. Graag wel tijdig opgeven, indien u hiervan wenst gebruik te maken.

Beverexcursie (heel het jaar door overdag):

Tijdens een beverexcursie, bezoeken we één of meerdere bevervalleien, waarbij we meer leren over het leven van de bever. We bezoeken grote beverdammen, burchten, kanalen, knaagsporen,…en de bijhorende natuur.
Bevers laten zich echter overdag niet gemakkelijk zien, dus op deze excursie gaan we vooral zijn leefgebied verkennen ! Andere diersoorten krijgen we echter regelmatig te zien, en met wat geluk zien we zelfs zeldzaamheden zoals de waterspreeuw, zwarte ooievaar en ijsvogel.
Goede wandelschoenen zijn een must en op sommige plaatsen zijn zelfs laarzen noodzakelijk, doordat we soms moerasgebieden of ondergelopen wandelwegen moeten doorkruisen.
Wil u kans hebben wilde bevers te observeren, dan boek je best een avondexcursie.

Beverexcursies zijn ook mogelijk op aanvraag in Vlaanderen, zoals in de Dijlevallei ten zuiden van Leuven, of in de Grensmaasregio in Limburg. In Limburg zijn beverexcursies per kajak ook mogelijk.
 
beverboom

beverdam

beverexcursie2

beverexcursiemartinmoulin2

web statistics